Pomoć

Korišćenje pretraživača

Lokacija: Izaberite grad u kojem želite da pronađete restoran.

Srednji padajući meni služi za izbor vrste restorana (Picerija,Kineski,itd.)

Poslednji padajući meni je namenjen za odabir usluga koje restoran pruža svojim gostima (WiFi,parking,itd.). Kliknite na ikonicu kako bi odabrali određenu uslugu.

Nakon izbora kriterijuma kliknite na dugme "Pretraga” i prikazaće Vam se lista restorana koji zadovoljavaju zadate kriterijume.

Ocenjivanje restorana i ostavljanje komentara

Zvezdice pored imena restorana predstavljaju  ocenu restorana (1-5).

Da bi ste mogli da ocenite neki restoran  ili da napišete komentar o restoranu neophodno je da budete prijavljeni na sajtu. Korisnici se mogu prijaviti sa svojim Facebook profilom, tako što će kliknuti na ikonicu “Facebook-Connect”. Ukoliko nemate Facebook profil ili ne želite da ga koristite na našem portalu, neophodno je da se registrujete kao novi korisnik.

Vlasnici restorana

Ukoliko ste vlasnik restorana i želite da se prezentacija Vašeg restorana nalazi na našem portalu kliknite na dugme “Za restorane” i otvoriće Vam se formular za registraciju.(Molimo Vas da prvo proverite da li prezentacija Vašeg restoran več postoji na portalu).

Ukoliko postoji neka netačna informacija o Vašem restoranu,molimo Vas da nas kontaktirate tako što će te klikniti na ikonicu “Kontakt” i poslati nam poruku.

Najčešće postavljana pitanja

1. Šta je NetKonobar?

NetKonobar je potpuno besplatan servis za naručivanje hrane putem Internet porala i prateće android aplikacije. NetKonobar Vam omogućava da na lak i jednostavan način pronađete restorane koji u ponudi imaju upravo onu hranu kakvu Vi želite, rezervaciju stola, lično preuzimanje hrane uz konzumaciju u restoranu ili servis kućne dostave.  Naš servis Vam pruža mogućnost da uz uštedu novca i vremena lakše pronađete sadržaje koje želite.

2. Koliko koštaju usluge NetKonobar sistema?

Usluge NetKonobar-a su potpuno besplatne za krajnje korisnike. Cene istaknute u okviru našeg sistema su identične cenama u samim restoranima a naše krajnje korisnike očekuju i mnogobrojne akcije.

3.Kako da postanem registrovani korisnik?

Registracija novih korisnika je veoma jednostavna. Novi korisnici se mogu registrovati popunjavanjem registracionog formulara (slika) na portalu www.netkonobar.com

Nakon obavljene registracije dobićete konformacioni e-mail na vašu adresu.

Ukoliko ne želite da se registrujete na našem portalu, možete se prijaviti i sa Vašim Facebook nalogom kolikom na

taster  

4. Kako da obavim porudžbinu?

U polju pretraživača na portalu ili u aplikaciji unesite lokaciju (ime grada), izaberite željene segmente ponude (tip restorana, dominantnu namirnicu ili vrstu obroka) i u trećem polju pretraživača označite željene sadržaje (Wi-Fi, Parking, Pet friendly...).

Izaberite restoran sa liste rezultata pretrage. U meniju odaberite željeni sadržaj i način preuzimanja (lično preuzimanje ili kućna dostava).

Nakon odabira načina preuzimanja otvara se formular za naručivanje sa podacima o korisniku. Pritiskom na taster „Naručite“ Vaša porudžbina će biti prosleđena restoranu a Vama će stići konfirmacioni e-mail. 

 5.Kako da znam da je porudžbina prihvaćena?

Nakon naručivanja Vaša porudžbina će biti prosleđena restoranu a Vama će stići e-mail sa obaveštenjem da je restoran prihvatio Vašu porudžbinu. Ukoliko Vaša porudžbina nije prihvaćena, bićete obavešteni putem elektronske pošte.

6. Kako da promenim ili otkažem porudžbinu?

Ukoliko želite da promenite ili otkažete porudžbinu koja je već  prosleđena, kontaktirajte direktno restoran. Kontakt podatke možete videti na profilu restorana.

7. Šta u slučaju da mi je porudžbina odbijena?

Ukoliko dobijete obaštenje da iz tehničkih razloga nije moguće realizovati Vašu porudžbinu, imate mogućnost da odaberete neki drugi restoran.

8. Koliko je vremena potrebno za kućnu dostavu hrane?

Prosečno vreme potrebno za kućnu dostavu je oko 40 minuta.

Kada poručite hranu putem portala www.netkonobar.com, Vaša porudžbina se istog trenutka prosleđuje restoranu. Restoran u najkraćem mogućem roku obavlja pripremu i isporuku vaše porudžbine.

S obzirom na više eksternih faktora koji utiču na vreme isporuke, može doći do manjih kašnjenja. Ukoliko dođe do kašnjenja dodatne informacije možete dobiti direktnim pozivom restorana iz kog ste poručili hranu.

9. Da li mi je za plaćanje usluga NetKonobar-a potrebna platna kartica?

Za plaćanje usluga NetKonobar-a nije Vam potrebna platna kartica. Sva plaćanja možete vršiti gotovinski prilikom isporuke, pouzećem.

10. Kako obavljam plaćanje?

Plaćanje usluge kućne dostave se vrši lično, prilikom preuzimanja porudžbine.

U slučaju ličnog preuzimanja uz konzumaciju hrane u restoranu, plaćanje se vrši u restoranu.

11. Kako ocenjujem restorane?

Ocenjivanje na portalu NetKonobar u funkciji je konstruktivne razmene stavova o kvalitetu hrane i usluge u restoranima. Ocenjivanje mogu vršiti isključivo registrovani korisnici.

Restorane je moguće oceniti prema kvalitetu hrane,  kvalitetu usluge, utisku o ambijentu i ceni.

Prosečna ocena restorana, iskazana brojem zvezdica pored naziva, formirana je na osnovu pojedinačno ocenjenih kategorija. Ocena je relativna i rezultat je proseka subjektivnih mišljenja korisnika.

Sankcionisaćemo sve uočene zloupotrebe sistema ocenjivanja.

12. Kako obavljam rezervaciju stola?

Rezervacija stola obavlja se pritiskom na taster „Rezervacija“, nakon čega se popunjava formular prikazan na slici:

Ukoliko Vam je potrebna dodatna asistencija budite slobodni da nas kontaktirate.